12 Ekim 2010 Salı

ben çiğ süt tüketicisiyim

Herhalde iki seneye yaklaştı ben çiğ süt tüketeli. Müptelası olduğum Fikir Sahibi Damaklar Blogunda okudum gündönümü çiftliğini, Aysun Hanımı (aysun the sütçü), Mehmet Beyi ve kızlarını. Aslında bildiğimiz anlamda kızları yok bu çiftin.  Kızları dediğim inekleri. Eminim onları da evlatlarından ayırt etmememeye gayret ediyorlar. Ortaya çıkardıkları iş gönül işi, öyle parayla pulla ölçülecek gibi değil.
Biz onca bunca zamandır her hafta beş bazen de on litre süt alırız onlardan. Sütü soğutuculu araçlarıyla evimize yollarlar. Şehrin belirli bölgelerine değişik günlerde dağıtım yaparlar. İlk kaynattığımız gün sütü içer, kaymağını alır, kurtardığımız kadarını yoğurt yaparız. Misafir gelecekse daha çok süt alır, Ekosamın organik pirinciyle tadına doyulmaz bir sütlaç yaparız.
Tükettiğimiz süt ve yoğurdun içinde melamin olmadığını UHT ile işlenmediğini  bilmek, geceleri daha rahat uyumamı sağlıyor.
Sizin de çiğ sütle ilgili korkularınız, sorularınız varsa Aysun Hanım bilgi vermekten memnun olacaktır.
Bu arada ben ve kızlarım gibi laktozla ilgili sorununuz varsa Serente Organik, çiğ ve pastorize keçi sütü tedarik edebiliyor.
afiyet olsun...